Смањена цена грејања за 10%

0

Да сарадња скупштина станара и комуналног предузећа „Комуналац“ може Кулу учинити лепшим местом за живот можемо се и сами уверити, јер сведоци смо појачаних активности запослених у „Комуналцу“ на уређењу зелених површина, тротоара, орезивању дрвећа.
-У претходних двадесетак дана приступили смо појачаном уређењу зелених површина. Тренутно, екипе „Комуналца“ су на више од 20 хиљада квадратних метара нових зелених површина које нису у редовном одржавању, а одлучили смо се да их одржавамо. Ви присуствујете орезивању дрвећа и уређењу јавне површине у Улици Вељка Влаховића, што је резултат једног новог приступа и односа нашег предузећа према скупштинама станара. Протеклих дана смо обавили разговоре са представницима десетак скупштина станара и у зградама у „12. Војвођанске бригаде“ и Улици „Вељка Влаховића“ и договорили интензивнију и ближу сарадњу. То значи да у комуникацији са њима све проблеме које они имају покушавамо заједничким снагама да решимо. Конкретно, код зграда у „Вељка Влаховића“ уз орезивање дрвећа биће уређени и тротоари, а преузећемо и да решавамо њихово двориште, а у зградама у „12. Војвођанске бригаде“ ту од прошле године пружамо и услугу грејања и на бази добре сарадње и резултата који су остварени у прошлој години донели смо одлуку, а верујем да смо једина општина која је то урадила, да снизимо цену фиксног дела грејања за 10 одсто. Разлог снижења је тај што фиксни део грејања обухвата трошкове које има комунално предузеће, који су фиксни на одржавањи и слично, а анализа рада из претходне године показала је да су због доброг рада ти трошкови били мали и створио се простор за смањење фиксног дела цене грејања за 10 одсто. Дакле, кључна је добра сарадња са станарима и ми ћемо наставити разговоре са осталим скупштинама станара и тако препознати проблеме које можемо да решимо и резултати су онда задовољавајући за све нас и у комуналном предузећу и станарима који живе у зградама. А да не буде да су грађани који не живе у зградама запостављени приступили смо оним радовима с почетка приче: интензивнијем одржавању зелених јавних површина. Убачено је у одржавање нових 20 хиљада квадратних метара тих површина, а у наредном периоду те површине ће се и повећавати – рекао је Дамјан Миљанић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ у Кули.

СМАЊЕНА ЦЕНА ГРЕЈАЊА ЗА 10%

Да сарадња скупштина станара и комуналног предузећа „Комуналац“ може Кулу учинити лепшим местом за живот можемо се и сами уверити, јер сведоци смо појачаних активности запослених у „Комуналцу“ на уређењу зелених површина, тротоара, орезивању дрвећа. -У претходних двадесетак дана приступили смо појачаном уређењу зелених површина. Тренутно, екипе „Комуналца“ су на више од 20 хиљада квадратних метара нових зелених површина које нису у редовном одржавању, а одлучили смо се да их одржавамо. Ви присуствујете орезивању дрвећа и уређењу јавне површине у Улици Вељка Влаховића, што је резултат једног новог приступа и односа нашег предузећа према скупштинама станара. Протеклих дана смо обавили разговоре са представницима десетак скупштина станара и у зградама у „12. Војвођанске бригаде“ и Улици „Вељка Влаховића“ и договорили интензивнију и ближу сарадњу. То значи да у комуникацији са њима све проблеме које они имају покушавамо заједничким снагама да решимо. Конкретно, код зграда у „Вељка Влаховића“ уз орезивање дрвећа биће уређени и тротоари, а преузећемо и да решавамо њихово двориште, а у зградама у „12. Војвођанске бригаде“ ту од прошле године пружамо и услугу грејања и на бази добре сарадње и резултата који су остварени у прошлој години донели смо одлуку, а верујем да смо једина општина која је то урадила, да снизимо цену фиксног дела грејања за 10 одсто. Разлог снижења је тај што фиксни део грејања обухвата трошкове које има комунално предузеће, који су фиксни на одржавањи и слично, а анализа рада из претходне године показала је да су због доброг рада ти трошкови били мали и створио се простор за смањење фиксног дела цене грејања за 10 одсто. Дакле, кључна је добра сарадња са станарима и ми ћемо наставити разговоре са осталим скупштинама станара и тако препознати проблеме које можемо да решимо и резултати су онда задовољавајући за све нас и у комуналном предузећу и станарима који живе у зградама. А да не буде да су грађани који не живе у зградама запостављени приступили смо оним радовима с почетка приче: интензивнијем одржавању зелених јавних површина. Убачено је у одржавање нових 20 хиљада квадратних метара тих површина, а у наредном периоду те површине ће се и повећавати – рекао је Дамјан Миљанић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ у Кули.

Gepostet von JKP "Komunalac" Kula am Montag, 8. Oktober 2018

Поделите

Коментари су затворени.