Заједничко саопштење општине Кула и ЈКП “Комуналац“ Кула

0

Поводом забране употребе воде са липарског изворишта, општина Кула и ЈКП “Комуналац“ Кула су објавили заједничко саопштење за јавност које преносимо у целости.

„Приликом редовног узимања узорака из липарског водовода, Завод за јавно здравље из Сомбора утврдио је да је вода здравствено неисправна због постојања Сулфиторедукујућих клостридија. Након тога, Покрајински секретаријат за здравство тј, санитарна инспекција издала је Решење о забрани употребе воде у циљу хитног решавања проблема“- наводи се у саопштењу.

У току јучерашњег дана обављен је разговор између председника општине Кула, директора ЈКП “Комуналац“ Кула и представника Месне заједнице Липар ( секретара и неколико чланова Савета МЗ) .

„У складу са прописаном процедуром ЈКП „ Комуналац“ из Куле је обезбедило цистерну са пијаћом водом и извршило преглед липарског изворишта. Том приликом установљено је да систем хлорисања не ради и да се не врши дезинфекција воде. Одмах се приступило отклањању квара. Након тога, обавиће се дезинфекција хиперхлорисања целокупне водоводне мреже“- каже се у саопштењу.

„Овим путем упућујемо апел грађанима да буду стрпљиви, док се не реши настали проблем, као и да озбиљно схвате новонасталу ситуацију јер је здравље на првом месту. Такође, изјаве појединаца, који негирају налазе овлашћене установе, као што је Институт за јавно здравље Сомбор, су неодговорне и без икаквог основа. Још једном се показало да нестручно управљање јавним добром може изазвати несагледиве последице“- истиче се у заједничком саопштењу општине Кула и ЈКП „Комуналац“ Кула.

Овде можете погледати Решење о забрани употребе воде.

Поделите

Коментари су затворени.